Видове хайлайтъри. Как да изберем подхдоящ? by@makeupbuthow

Видове

Матов

Хайлайтърите могат да са както матови, така и перлени като двата вида имат сходна, но и леко различна функция. Матовите хайлайтъри обикновено са в блед прасковен, розов, жълтеникав или телесен цвят, като функцията им е да неутрализират сенките и да просветлят лицето - най-вече тъмните кръгове в зоната под очите. За да балансирате лицето изцяло е хубаво да ги нанасяте не само под очите, но и в Т-зоната – средата на носа, брадичката и челото. По този начин ще получите просветляване на лицето, което изглежда натурално. Можете да постигнете просветляване на лицето и използвайки коректор с един тон по-светъл от цвета на фон дьо тена ви на местата, които вече споменах. Често можете да откриете матови хайлайтъри заедно с продукти за контур – в една палитра или под формата на стик.

хайлайтъри как да изберем

Перлен

Перлените хайлайтъри отново служат за просветляване на определени зони на лицето, като добавеният блясък акцентира допълнително и ги прави да изпъкнат. Нанесете го в горната част на скулите, като тънка линия средата на носа, извивката на горните устни, под извивката на веждите и дори мъничко върху брадичката. Единственото, което трябва да имате предвид е, че блясъкът ще акцентира всеки вид текстура върху кожата, тоест – ако точно зоната на скулите е проблемна за вас и имате подутини, пъпки, неравности и т.н. – бих препоръчала да заложите или на кремообразен хайлайтър с по-лек блясък или като цяло да пропуснете блясъка и да заложите на матов хайлайтър за просветляване на тази зона.

Текстура

Изборът на текстура е въпрос на лично предпочитание, можете да ползвате кремообразни или прахообразни продукти, че дори и комбинация от двата вида за по-интензивен ефект.

Кремообразен

Кремообразните хайлайтъри са лесни по отношение на нанасяне, тъй като можете да използвате както пръсти, така и четка, че дори и гъбичка за грим. Изглеждат изключително натурално заради текстурата си, която се слива идеално с кожата и придава почти мокър, бляскав вид. Подходящи са за нормална към суха кожа.

Прахообразен

Може би най-добре познатите хайлайтъри са тези в прахообразна форма, те са мултифункционални и могат да се ползват от всеки тип кожа, но ако сте със смесена или мазна е препоръчително да ползвате прахообразни продукти като цяло, тъй като те ще издържат по-дълго върху кожата ви.

кремообразни прахообразни хайлайтъри

Цветове

Най-често срещаните цветове при перлените хайлайтъри са в две гами: топла и студена.

Към студената гама спадат по-светлите, сребристи, бледо-розови и дори бледо-златисти тонове – те са подходящи за дами със светла кожа.

Към топлата гама спадат златистите, прасковени и бронзови тонове, които изглеждат страхотно върху матова кожа с тен или тъмна кожа.

Разбира се винаги можете да експериментирате – пробвайте различни цветове и вижте как се харесвате най-много

 

А вие ползвате ли хайлайтъри? Ще се радвам да разбера и кои са вашите любимци – цветове, текстури, марки?

Споделете ги в коментарите. 

До скоро!

Ели

Повече за: Драматичен вечерен грим by@makeupbuthow [Видео]

 

Свързани теми: грим , грижа, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, хайлайтър

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

3 важни съставки за кожата през зимата

Да, обичаме този сезон, но за да можем напълно да се насладим на всички красоти които той ни носи, не бива да забравяме за нуждите на кожата ни...