Как да избереш правилния цвят коректор?

Всички знаем, че коректорите правят чудеса. Прикриват нежеланите зони на лицето ни, изравняват тена, скриват пъпчици и пигментация. Въобще… това е страхотен бюти продукт само ако знаеш как точно да подбереш правилния за теб. Да, тонът, който да стои правилно на твоята кожа е най-важната част от задачата наречена „красив макиаж“. Ето и няколко съвета как да постъпиш, когато не си сигурна кой е твоят тон коректор

Ако искаш да скриеш тъмните кръгове


Всички знаем, че фон дьо тенът трябва да пасва перфектно на тона на кожа ти, но коректорът трябва да е един тон по-светъл, особено ако с него се стараеш да прикриеш тъмните кръгове или да създадеш естествени обеми, играейки със светловенките. В този случай винаги търси по-светъл коректор, който да е в синхрон с подтоновете на твоята кожа.

Ако искаш да скриеш пъпчица или зачервяване

В този случай коректорът трябва да е в синхрон с цвета на кожа ти. Така той ще успее да прикрие леките несъвършенства като все пак ще остави кожата с равномерен тен. Ако опитваш да прикриеш пъпчици или зачервявания с по-светъл коректор рискуваш лицето ти да стане на петна.

Никога не купувай без да изпробваш


Ако това можеш да направиш с червило или палитра сенки, то е напълно изключено да купиш коректор ако не си го пробвала, освен ако не искаш да рискуваш той да не е подходящ за теб. Изпробвай коректора на добра дневна светлина. Най-правилно, според гримьорите, е да нанасяш малки точици по врата ти, за да можеш да прецениш най-добре каква е тектурата му и как се разнася на кожата ти.

Повече за: Десетте заповеди на коректора

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

3 важни съставки за кожата през зимата

Да, обичаме този сезон, но за да можем напълно да се насладим на всички красоти които той ни носи, не бива да забравяме за нуждите на кожата ни...